Teneriffan suomalainen ev.lut. seurakunta

Seurakunnan postiosoite on Apartado de correos 276, E-38400 Puerto de la Cruz, Tenerife.

Sähköpostiosoite on teneriffan.seurakunta@gmail.com

Seurakunta toimii lokakuun puolivälistä huhtikuun alkupuolelle ja tilaisuudet ovat kaikille avoimia.

Seurakuntakoti on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11-14 osoitteessa Calle Iriate 30, Puerto de la Cruz. Seurakuntakodilla on WIFI ja mahdollisuus lainata kirjoja. Arki-iltaisin seurakuntakodilla järjestetään erilaisia tilaisuuksia, joihin kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Puertossa messu on lauantaisin klo 18 San Francisco kirkossa osoitteessa Calle San Juan 7, Puerto de la Cruz

Playa de las Américasissa messu on sunnuntaisin klo 15 San Eugenio -kirkossa, Pueblo Canario, Avenida de Eugenio Dominuguez 406 (nro kirkon seinässä). Ks. tarkemmin Américasin kohdalta.

Seurakunnalla on talvikauden 2020-2021 ajan yksi osatoiminen pappi ja kanttori Kirkkohallituksen palkkaamina. Seurakunta kattaa menonsa pääosin kolehti- ja myyjäistuloilla. Vapaaehtoistoiminta on ratkaisevan tärkeää talouden kannalta ja myös keskinäisen yhteyden luojana.

Seurakunnan talous perustuu Kirkkohallituksen antamaan toimintarahoitukseen sekä seurakunnan omaan varainhankintaan ja mahdollisiin lahjoituksiin. tärkeä merkitys on messujen kolehdeilla ja muulla vapaaehtoisella tuella.

Historiaa

Luterilaisen kirkon turistityö alkoi Teneriffalla virallisesti vuonna 1977. Pitkäaikaisin työntekijä on ollut rov. Seppo Heikkilä, joka toimi turistipappina kaikkia Kanarian saaria varten vuoteen 1991.

Aikaisemmin tehtävää ovat hoitaneet lähinnä eläkkeellä olevat työntekijät. Nykyään kirkkohallitus lähettää työntekijät, turistikanttorit ja turistipapit, Gran Canarialle ja Teneriffalle vuosittain toimintakaudeksi, joka kestää lokakuusta huhtikuulle (6kk). Puerto de la Cruzissa jumalanpalvelukset on pidetty vuoteen 1993 saakka Taoron puiston anglikaanikirkossa ja siitä lähtien keskustassa ekumeeniseksi kirkoksi vihityssä San Francisco -kirkossa.

Las Américasissa jumalanpalveluksia pidettiin ensin hotellitiloissa ja vuodesta 1984 alkaen käytössä on ollut ekumeeninen San Eugenio -kirkko. Aikaisemmin tilaisuuksia pidettiin myös Santa Cruzissa.

Vuodesta 1987 alkaen jumalanpalveluksiin osallistuneiden määrä on vaihdellut kahta lamavuotta lukuun ottamatta talvikaudessa vuosittain 5 000:n ja 6 700:n välillä.