Seurakuntaneuvoston 9.2.2022 kokouksen päätöksiä

10.2.2022 15.08

Seurakuntaneuvosto kokoontui 9.2.2022 seurakuntakodilla päättämään mm vuoden 2021 tilinpäätöksestä. Ohessa tietoa päätöksistä.

Tiedote 10.2.2022

Seurakuntaneuvoston kokous 9.2.2022

Teneriffan suomalaisen ev. lut. seurakunnan seurakuntaneuvoston kokous pidettiin keskiviikkona 9.2.2022 seurakuntakodilla Puerto de la Cruzissa. Kokouksessa käsiteltiin ja päätettiin seuraavat asiat:

Vuoden 2021 tilinpäätös ja toimintakertomus hyväksyttiin esitettäväksi seurakuntakokouksen vahvistettavaksi. Vaikeasta korona-ajasta huolimatta seurakunnan tilinpäätös oli ylijäämäinen hieman yli 3000 euroa. Seurakunnan talous on tasapainossa. Tulokseen vaikuttivat mm seurakunnan oma varainhankinta ja kirkkohallitukselta saatu ylimääräinen avustus. Kuluissa saatiin neuvoteltua alennuksia tilojen vuokriin. Keväällä 2021 osallistujien määrä tilaisuuksiin jäi vähäiseksi, koska suomalaisia oli saarella huomattavasti normaaliaikaa vähemmän. Syksyllä toiminnassa ja osallistujamäärissä näkyi elpymistä ja mm pienryhmät pääsivät kokoontumaan. Kauden kohokohtia olivat pohjoisessa ruokailut ja joulunajan tilaisuudet, etelässä itsenäisyyspäivän juhla.

Seurakuntakodin vuokrasopimus merkittiin tiedoksi. Sopimus on voimassa 30.4.2022 asti.

Seurakuntakodin tilannetta neuvosto on käsitellyt kokouksissaan useita kertoja kauden aikana ja selvittänyt eri vaihtoehtoja. Neuvottelut vuokranantajan kanssa mm ilmanvaihto-ongelmien korjaamiseksi eivät ole johtaneet tuloksiin. Myös uusien tilojen vuokraamista on kartoitettu. Neuvosto päätti jatkaa asian valmistelua ja tavoitteena on saada tila-asioihin liittyvät ratkaisut valmiiksi viimeistään seurakuntakokoukseen 19.3.2022 mennessä, jolloin niistä tiedotetaan.

Työntekijän puhelinliittymät päätettiin vaihtaa espanjalaisista liittymistä suomalaisiin liittymiin. Uudet suomalaiset numerot ovat käytössä syksyllä 2022. Liittymien vaihtamisella saadaan säästöjä ja arvioitiin, että suomalaisilla voisi olla matalampi kynnys ottaa yhteyttä pappiin ja kanttoriin, kun heidät tavoittaa suomalaisesta numerosta. Helena Cheffi valtuutettiin hoitamaan asiaa.

Seurakuntakokous pidetään lauantaina 19.3. klo 14 seurakuntakodilla Puerto de la Cruzissa. Kokouksessa vahvistetaan vuoden 2021 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä päätetään neuvoston vastuuvapaudesta. Kokouksessa äänioikeutettuja ovat kaikki yli 16-vuotiaat Suomen ev. lut kirkkoon kuuluvat jäsenet, jotka ovat viimeisen 12 kk aikana olleet Espanjassa vähintään 3 kuukautta.

Ystävänpäivän kahvit seurakunta tarjoaa seurakuntakodilla ma 14.2. klo 15 lähtien koronarajoitusten puitteissa.

Seuraava kokous päätettiin pitää keskiviikkona 9.3.2022 klo 14.30 seurakuntakodilla.

Lisätietoja päätöksistä antaa seurakuntaneuvoston puheenjohtaja Veli-Pekka Kylliäinen. Lisäksi neuvostoon kuuluvat vuonna 2022 Siru Kallio-Hietikko, Maisa Hovi ja Helena Cheffi. Kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus on talvipappi Simo Juntusella ja talvikanttori Samuli Korkalaisella.