Arkiretriitti

pe 24.2. klo 10.00

Kahvila La Namera Puerto de la Cruz

Teneriffan suomalaisessa seurakunnassa Puerto de la Cruzissa järjestetään neljän viikon kestoinen arkiretriitti 24.2. – 17.3. 2023. Ensimmäinen tapaaminen on pe 24.2. klo 10 kahvila Ñamerassa, jolloin annetaan ohjeistus ja materiaalit. Ryhmää (3-8 hlöä) ohjaa turistikanttori Kaija Huhtanen, jolla on arkiretriittiohjaajan koulutus (Kirkkohallitus v. 2014) sekä retriitinohjaajan koulutus (Hiljaisuuden ystävät 2020). Ilmoittautumiset hänelle.

Tule mukaan arkiretriittiin!

Kaipaatko tukea hengellisen elämäsi hoitamiseen? Jotakin, mikä tahdistaisi arjen elämää, tukisi omaa hiljentymistäsi ja ruokkisi sieluasi? Entä jos osallistuisit arkiretriittiin ja sukeltaisit neljän viikon aikana syvemmälle omaan elämääsi!

Arkiretriitti on hengellisen ohjauksen muoto, joka perustuu espanjalaisen Ignatius Loyolan kehittämille ”hengellisille harjoituksille”. Kyseisen spiritualiteetin lähtökohtana on se yksinkertainen ajatus, että ihminen voi keskustella Jumalan kanssa ja että Jumala haluaa tätä keskusteluyhteyttä.

Ryhmässä on 3 - 7 osallistujaa, jotka kokoontuvat kerran viikossa ryhmänvetäjän kanssa. Osallistujat lukevat itsenäisesti kotona itsekseen jokaiselle päivälle annetut raamatunkohdat ja syventyvät hiljentyen niiden äärellä. Tekstin nostamia ajatuksia, tuntemuksia ja asioita on hyvä kirjoittaa muistiin. Viikoittaisten tapaamisten kesto on 1 – 1 1/2 tuntia ja niissä jaetaan näitä raamatunkohtien esiin nostamia asioita sen mukaan, mitä itse kukin haluaa tuoda esiin. Kukaan toinen ryhmässä ei kommentoi kuulemaansa. Ryhmän jäsenet sitoutuvat vaitiolovelvollisuuteen. – Arkiretriitti on kaikille avoin, eikä vaadi erityistä teologista tietämystä.

Teneriffan suomalaisessa seurakunnassa Puerto de la Cruzissa järjestetään neljän viikon kestoinen arkiretriitti 24.2. – 17.3. 2023. Ensimmäinen tapaaminen on pe 24.2. klo 10 kahvila Ñamerassa, jolloin annetaan ohjeistus ja materiaalit.

Ryhmää ohjaa turistikanttori Kaija Huhtanen, jolla on arkiretriittiohjaajan koulutus (Kirkkohallitus v. 2014) sekä retriitinohjaajan koulutus (Hiljaisuuden ystävät 2020).

Ryhmään ilmoittaudutaan Kaijalle, jolta voi kysyä lisää asiasta.

+358 046 9528887  

teneriffa.turistikanttori@evl.fi

  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä