Seurakunnan esittely

Teneriffan suomalainen ev.lut. seurakunta

Seurakunta toimii lokakuun puolivälistä huhtikuun alkupuolelle ja tilaisuudet ovat kaikille avoimia.

Seurakuntakoti on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11-14 osoitteessa Calle Iriate 30, Puerto de la Cruz. Seurakuntakodilla on WIFI ja mahdollisuus lainata kirjoja. Arki-iltaisin seurakuntakodilla järjestetään erilaisia tilaisuuksia, joihin kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Puertossa messu on lauantaisin klo 18 San Francisco -kirkossa, Calle San Juan 7. Talvikauden 2018-2019 ensimmäinen messu oli 27.10.2018. Ks. tarkemmin Puerton kohdalta.

Playa de las Américasissa messu on torstaisin klo 18 San Eugenio -kirkossa, Pueblo Canario, Avenida de Eugenio Dominguez 406 (nro kirkon seinässä). Kauden 2018-2019 ensimmäinen messu oli 1.11.2018. Ks. tarkemmin Américasin kohdalta. Los Christianoksessa messu on aina kerran kuukaudessa ensimmäinen lauantaina.

Seurakunnalla on talvikauden ajan kaksi osatoimista pappia ja kanttori Kirkkohallituksen palkkaamina. Seurakunta kattaa menonsa pääosin kolehti- ja myyjäistuloilla. Vapaaehtoistoiminta on ratkaisevan tärkeää talouden kannalta ja myös keskinäisen yhteyden luojana.

Seurakunnan talous perustuu Kirkkohallituksen antamaan toimintarahoitukseen sekä seurakunnan omaan varainhankintaan ja mahdollisiin lahjoituksiin. tärkeä merkitys on messujen kolehdeilla ja muulla vapaaehtoisella tuella.

Seurakunnan postiosoite on Apartado de correos 276, E-38400 Puerto de la Cruz, Tenerife.

Sähköpostiosoite on teneriffan.seurakunta@gmail.com

Kirkon ulkosuomalaistyö

Historiaa

Luterilaisen kirkon turistityö alkoi Teneriffalla virallisesti vuonna 1977. Pitkäaikaisin työntekijä on ollut rov. Seppo Heikkilä, joka toimi turistipappina kaikkia Kanarian saaria varten vuoteen 1991.

Aikaisemmin tehtävää ovat hoitaneet lähinnä eläkkeellä olevat työntekijät. Nykyään kirkkohallitus lähettää työntekijät, turistikanttorit ja turistipapit, Gran Canarialle ja Teneriffalle vuosittain toimintakaudeksi, joka kestää lokakuusta huhtikuulle (6kk). Puerto de la Cruzissa jumalanpalvelukset on pidetty vuoteen 1993 saakka Taoron puiston anglikaanikirkossa ja siitä lähtien keskustassa ekumeeniseksi kirkoksi vihityssä San Francisco -kirkossa.

Las Américasissa jumalanpalveluksia pidettiin ensin hotellitiloissa ja vuodesta 1984 alkaen käytössä on ollut ekumeeninen San Eugenio -kirkko. Aikaisemmin tilaisuuksia pidettiin myös Santa Cruzissa.

Vuodesta 1987 alkaen jumalanpalveluksiin osallistuneiden määrä on vaihdellut kahta lamavuotta lukuun ottamatta talvikaudessa vuosittain 5 000:n ja 6 700:n välillä.

Vuonna 1979 kuvatussa tv-dokumentissa turistipappi Seppo Heikkilä kertoo työskentelystään viikoittain vaihtuvan seurakunnan kanssa.