Vinkkejä ja linkkejä

Vinkkejä tulijalle

• Älä ota paljon käteistä rahaa mukaan. Nykyisellä suomalaisella pankkikortilla voi nostaa ihan suomalaiseen tapaan omalla tunnuksellaan rahaa pankkiautomaateista myös debit-puolelta. Lisämaksu nostosta on useimpien pankkien automaateilla vain 1 €. Myös kaupoissa voi käyttää yhdistelmäkortin debit-puolta, vaikka myyjätkään eivät sitä valitettavasti aina tiedä.
  • Voisit ottaa mukaan sellaisen hyvän kirjan, jonka voi jättää seurakuntakodille tai Suomi-kerhon kirjastoon.
  • Älä helpota taskuvarkaan elämää. Lentokenttä ja bussiasemat ovat heidän herkkupaikkojaan, ole siellä tarkkana.
  • Muista, että lämpimässäkin säässä laattalattiat ovat kylmiä, joten varustaudu villasukilla tai tossuilla.
  • Teneriffalla on loistavat kävelymahdollisuudet patikoimiseen. Reittejä on aivan helposta vaikeisiin saakka.
  • Muualla paitsi ravintoloissa ei englannin taidostakaan ole paljon hyötyä.
  • Espanjankielisiä kohteliaisuustermejä on hyvä opetella käyttämään paljon enemmän kuin mihin olet suomeksi tottunut.
  • Jumalanpalveluksemme voi olla viikon kohokohta myös viikkoturistille. Muut tilaisuudet näet näiltä sivuiltamme. Puerto de la Cruzissa on seurakuntakoti hyvä paikka kohtaamiseen ja kahvitteluun aukiolopäivinään.

Hyödyllisiä linkkejä