Kirkolliset toimitukset

Toimitukset

Seurakunta palvelee eri elämäntilanteissa ja juhlahetkissä, esimerkiksi kasteessa ja avioliittoon vihkimisessä. Niissä voit olla yhteydessä työntekijöihin. Suomen ev.lut. kirkon sivuilta löydät yleistä tietoa kirkollisista toimituksista.

Kaste

Kasteen edellytyksenä on, että kastettava henkilö voidaan liittää seurakunnan jäseneksi. Teneriffan suomalaisessa ev.lut. seurakunnassa kastettu liitetään tavallisesti Suomen ev.lut. kirkon jäseneksi. Edellytyksenä on se, että kastettava henkilö on kirjoilla Suomessa tai lasta kastettaessa ainakin toinen hänen vanhemmistaan on kirjoilla jossakin kirkkomme seurakunnassa. Ulkomaille asumaan muuttanut kirkkomme jäsen on edelleen kirjoilla suomalaisessa seurakunnassa ja siten hänen lapsensa voidaan kastaa. Seurakunnalta saa tarvittaessa käyttöön kastemekon.

Avioliittoon vihkiminen

Avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on, että avioliiton esteiden tutkinta on suoritettu Suomessa, ja että vihittävät tuovat siitä vihkimistä varten todistuksen. Myös vihkiraamattu tulee tuoda Suomesta mukana. Todistuksen ja vihkiraamatun saa kotiseurakunnasta Suomessa. Vihkimiseen liittyy monia käytännön järjestelyjä. Vihkiminen maksaa 150 euroa. Jos suunnittelette avioliittoon vihkimistä Teneriffalla, olkaa hyvissä ajoin yhteydessä Teneriffan suomalaisen seurakunnan työntekijöihin.